Wordpress is het bekendste open source systeem ter wereld. Dit systeem wordt dan ook veelvuldig gebruikt door zowel grote als kleine bedrijven. Maar toch kunnen er redenen zijn om te kiezen voor een maatwerk oplossing. Wat is voor jou de beste keus?

 

Een zakelijke Wordpress website

 

Wanneer je op zoek bent naar een professionele website kan deze prima in Wordpress worden gebouwd. Een voordeel van Wordpress is dat de kosten voor ontwikkeling vaak lager liggen. Dit omdat de website aan de hand van een template en plug-ins wordt opgebouwd. Hierdoor hoeft niet elk onderdeel handmatig te worden geprogrammeerd. Dankzij de diverse plug-ins die beschikbaar zijn is er veel mogelijk. Het beheer kan zelf worden gedaan via het cms, maar is niet altijd even simpel om te volgen en bepaalde instellingen kunnen invloed hebben op de werking van de website. Om Wordpress veilig en up to date te houden is het aan te raden om geregeld updates uit te voeren. Dit kan met een onderhoudspakket, maar zijn wel extra maandelijkse kosten. Voor Wordpress zijn maatwerk plug-ins mogelijk, maar dit kan meer tijd kosten dan een volledige maatwerkmodule.

 

Een professionele maatwerk oplossing

 

Een andere mogelijkheid is een maatwerk website. De mogelijkheden zijn onbeperkt, er kan een volledig uniek ontwerp worden gemaakt en functionaliteiten kunnen naar behoefte worden ontwikkeld. Doordat er geen overbodige codes zijn gebruikt of plug-ins die niet nodig zijn, werkt de website sneller. Het beheer is heel eenvoudig via het XD-CMS. De investering van een maatwerk oplossing kan hoger liggen dan een Wordpress website, maar er is geen maandelijks onderhoudspakket nodig. Doordat het geen open source systeem is, zijn de codes afgeschermd waardoor een maatwerk website veiliger is dan Wordpress.

 

Wordpress of XD-CMS

 

Bij Xless Design kunnen we je helpen bij de ontwikkeling van een Wordpress website en ook bij een volledige maatwerk oplossing in ons eigen XD-CMS. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op welke oplossing voor jouw bedrijf het beste is.