Zoekmachine optimalisatie | 5 tips

Zoveel websites als er online staan heeft Google te indexeren, en natuurlijk wil iedereen goed worden gevonden. Maar hoe zorg je ervoor dat je in de eerste tien links komt van de eerste pagina? Met deze 5 tips kun je zelf jouw website een stukje op weg helpen naar de top.

 

1) Zoekmachine vriendelijke URL

Om te zien waar de pagina over gaat, kijkt Google onder andere naar de URL. Kies daarom voor een tekst waar je op gevonden wil worden, bijvoorbeeld .nl/blauwe-bank in plaats van .nl/3ffj44=tpv URL. Niemand zal namelijk op die laatste zoeken terwijl Google dit wel indexeert.

 

2) ‘Mijn bedrijf’ in Google

Laat jouw bedrijfsgegevens overzichtelijk tonen in de zoekresultaten van Google. Ook al zijn je gegevens bekend, dan is het alsnog aan te raden om je aan te melden voor Google mijn bedrijf. Je kan ook foto’s, recensies, contactgegevens en openingstijden tonen. Hoe dat eruit ziet? ↓

 

3) Maak thema’s

Heb je een website over koffie, maak dan ook een pagina over koffiebonen, filterkoffie en koffiezetters. Maar verkoop je bijvoorbeeld alleen de koffie, dan hoef je geen pagina over koffiezetters te maken, dit is dan namelijk niet relevant.

 

4) Paginatitel

Het klinkt misschien logisch, maar zorg voor relevante paginatitels bij het (laten) schrijven van je webteksten. Google kijkt bij het crawlen als eerste naar de titel. Zorg daarom voor een korte en duidelijke titel.

 

5) Schrijf een blog

Door regelmatig updates op je website blijft deze actief en actueel. Dit werkt positief op de zoekmachine optimalisatie. Ook komen bezoekers vaker terug als ze weten dat er regelmatig interessante en nieuwe dingen worden gepost.

 

Laten doen

Met bovengenoemde tips ben je alweer een stuk verder in de goede richting om hoger in Google te komen. Maar er zijn nog veel meer factoren die mede je positie in Google bepalen. Daarom kun je er ook voor kiezen om de zoekmachine optimalisatie uit te besteden. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 085-303 29 14 of info@xlessdesign.nl

photo-1501250987900-211872d97eaa